Hulde aan gepensioneerden en laureaten van de arbeid in Anzegem

Schepen Rik Colman, gemeentesecretaris Sonja Nuyttens, burgemeester Gino Devogelaere, Marleen Deweer, Marijke Demeyere, Bernard Hooghe, Greta Dendauw, Daniel De Smet, Martine Crommelinck, schepen Koen Tack, Karine Van Dorpe, schepen Johan Delrue en schepen Willy Demeulemeester. © XC
Redactie KW

Jaarlijks zet de gemeente de ambtenaren die met pensioen gingen in de bloemetjes. De zes kersverse gepensioneerden kregen een klein geschenk, een bloemetje en een handvol Anzegembonnen toegestopt.

Martine Crommelinck (61 jaar) uit Gijzelbrechtegem werkte sinds 2012 op de dienst personeel en organisatie. Ze is bij de gemeente terechtgekomen na een omzwerving langs Santens waar ze 10 jaar werkte en bij Abriso waar ze 20 jaar werkte. “Maar bij de gemeente Anzegem heb ik echt mijn dada gevonden. Ik deed het werk graag en heb er ook enorm veel bijgeleerd. Ik had heel leuke collega’s. Ik doe nu trouwens nog altijd vrijwilligerswerk bij de gemeente, ik spring bij waar ze hulp nodig hebben”, vertelt Martine.

Mocht ze geweten hebben wat ze achterlaat, dan zou ze langer blijven werken zijn.

Verdiensten

Nu zal ze vooral genieten van haar reizen op de motor met haar man.

Niet alleen de kersvers gepensioneerden werden in de kijker gezet maar ook enkele Anzegemnaren werden gedecoreerd als laureaat van de arbeid. Zo ook Daniel De Smet, hij werkt al 34 jaar bij de brandweer en civiele bescherming. Hij kreeg een gouden ereteken in de sector politie- en civiele veiligheidsdiensten. “Ik werd voorgedragen door de chefs officier van de ploeg, wegens verdiensten of omdat ze tevreden zijn over mij. Ik vind dat een hele eer, toen ik om de medaille ging, zat de zaal vol met mensen van de federale politie”, vertelt Daniel.

Hij heeft in die 34 jaar van dienst al heel wat meegemaakt zoals de berging van de Herald of Free Enterprise (1980) maar ook de zaken Pándy (1997) en Dutroux (1997). (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier