Huisartsenwachtpost geopend op site van AZ West in Veurne

We zien v.l.n.r. Lieven Vermeulen (directeur AZ West), Sofie Corteel (wachtpostmanager), dokter Paul Cottenie (voorzitter huisartsenkring IJzerstreek en Westkust) en dokter Hervé Lebbinck (hoofdgeneesheer AZ West). © JT
Redactie KW

De huisartsenwachtpost in Veurne verhuisde op 2 september van de Oude Beestenmarkt naar de Iepersesteenweg 99 op de site van AZ West, recht tegenover het ziekenhuis in Veurne.

Met deze verhuis beantwoorden de huisartsen uit de regio en het AZ West aan de wens van minister van Volksgezondheid De Block, die de opvang van niet-planbare zorg efficiënter wil organiseren. De wachtpost werd op donderdagavond 12 oktober plechtig geopend in aanwezigheid van dokter Stefan Teughels, voorzitter van Wachtposten Vlaanderen. De nieuwe huisartsenpraktijkpost ligt op de site van AZ West, vlakbij de spoedgevallendienst van het ziekenhuis. Zo kan de eerste- en tweedelijnszorg beter op elkaar afgestemd worden. Bovendien is de nieuwe huisartsenwachtpost beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De huisartsenwachtpost dient voor alle medische problemen die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts terug bereikbaar is. Een patiënt kan er terecht voor de meeste dringende, niet-levensbedreigende gezondheidsproblemen.

Toegankelijker

In de huisartsenwachtpost kunnen inwoners van Alveringem, Lo-Reninge, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort terecht. Dit is een gebied van 563 vierkante kilometer en meer dan 100.000 inwoners. De nieuwe wachtpost beschikt over een mooi onthaal, een ruime wachtzaal, twee optimaal ingerichte dokterskabinetten en een extra behandelingsruimte. De inslapende arts en chauffeur beschikken er ook elk over een slaapkamer met badkamer. De wachtpost is open van zaterdagmorgen 8 uur tot maandagmorgen 8 uur en op feestdagen van 8 uur ‘s morgens tot 8 uur de dag nadien. Patiënten kunnen langskomen zonder afspraak. Mocht de patiënt zich niet kunnen verplaatsen, kan via het centraal nummer 1733 een huisbezoek aangevraagd worden. Het nummer 1733 kan ook gebeld worden tijdens weekdagen van ‘s avonds 19 uur tot ‘s morgens 8 uur om de huisarts van wacht te bereiken. In de huisartsenwachtpost worden de officiële tarieven toegepast.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier