Hugo Coveliers "Ik dagvaard Stad Brugge voor dit onwettig parkeerbeleid"

03/08/18 om 06:10 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 13:09

Hoe zou het nog zijn met Hugo Coveliers? We horen je al spontaan denken: waarom is deze recht voor de raapse Antwerpse politicus relevant voor Het Brugsch Handelsblad... Wel, de man heeft sinds 2004 een buitenverblijf in onze stad en ook hier is de intussen 71-jarige 'dwarsligger' niet om een provocatie of boude stelling verlegen. "Ik daag Stad Brugge voor de rechter door het parkeerbeleid dat mij handenvol geld kost, discriminerend is en mijn rechten als huiseigenaar miskent." Wie mocht twijfelen, Hugo Coveliers is nog springlevend...

Hugo Coveliers mag dan al een tijdje uit de actieve politiek verdwenen zijn; hij is nog lang niet weg uit de publieke herinnering. Dat leerde ons een kleine rondvraag bij vrienden en kennissen. 'Coveliers? De Volksunie-man met de pijp! En het eeuwige sikje'... 'De politieker die zich zo vastbeet in het dossier van de Bende van Nijvel.' 'De dissidente VLD'er die partijvoorzitter De Gucht vergeleek met een Albanese maffiabaas'. Het is maar een greep uit de vele herinneringen en associaties die de voormalige politicus oproept.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!