Hubert Beuselinck, Rode Kruis-voorzitter in Bredene, is overleden

11/01/18 om 19:01 - Bijgewerkt om 19:00

Hubert Beuselinck (63) was 52 jaar lang een van de steunpilaren van het Rode Kruis en de Bredense afdeling.

Hubert Beuselinck, Rode Kruis-voorzitter in Bredene, is overleden

Met Hubert Beuselinck verliest het Rode Kruis Bredene een absoluut boegbeeld. Beuselinck werd al op zijn elfde lid van het Jeugd Rode Kruis, op zijn 18e werd hij bloeddonor. In 1976 haalde Hubert Beuselinck het brevet van Helper. Het zou de aanzet worden tot een carrière binnen het Rode Kruis. Veertig jaar lang was hij er lesgever EHBO. Hij was ook de bezieler van de dispatching 1911 (nu de 105 centrale) voor ziekenvervoer in Oostende.

Hubert maakte tijdens zijn halve eeuw bij het Rode Kruis ook twee tragische gebeurtenissen mee. Hij was als een van de eersten bij de ramp met de Herald of Free Enterprise (1987) en de crash tijdens de Airshow in Oostende (1997).

In 2000 werd Hubert Beuselinck voorzitter worden van het RK Bredene. Een afdeling die hij de voorbije zeventien jaar uitbouwde tot een modern, goed uitgerust team gemotiveerde vrijwilligers.

Zelfs zijn familiaal geluk vond Hubert bij het Rode Kruis. In 1973 leerde hij er zijn vrouw Rita kennen. Zij leidde samen met Hubert 10 jaar lang de uitleendienst.

In 2016 werd Hubert zwaar ziek en verloor hij een been. Dat belette hem echter niet om vanuit zijn rolstoel verder zijn Rode Kruis te leiden. Datzelfde jaar werd hij omwille van 50 jaar actieve dienst bij het Rode Kruis door het gemeentebestuur gehuldigd.

Vorig jaar mocht hij de nationale lancering van de stickerverkoop, in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois, in Bredene verwelkomen.

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht deze week hulde aan de overleden voorzitter: "Zijn passie voor het Rode Kruis kende geen grenzen. Zijn onbaatzuchtige en vrijwillige inzet voor die vereniging was zonder gelijke. Hubert laat een zeer bloeiende, moderne afdeling en veel vrienden achter."

Vanaf donderdagnamiddag ligt een rouwregister in het gemeenschapscentrum Sas (Prinses Elisabethlaan) t.h.v. het Rode Kruislokaal, waar ook de vlaggen halfstok hangen.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!