Hoofdinspecteurs in opleiding lossen fictieve moord op in Veurne

17/03/18 om 00:12 - Bijgewerkt om 00:11

Tijdens de 'gerechtelijke week' kregen 40 studenten 'aspirant-hoofdinspecteur' van de West-Vlaamse Politieschool een oefening 'gerechtelijk werk op terrein'. Ze werden verdeeld over de zones Koekelare, Tielt, Oudenburg en Veurne. Bij PZ Spoorkin in Veurne kregen 10 toekomstige hoofdinspecteurs vier dagen om een zaak op te lossen.

Korpschef Devid Camerlynck en commissaris Toon Fonteyne van PZ Spoorkin werkten hier graag aan mee. Korpschef Camerlynck verduidelijkt: "Elk jaar geeft de West-Vlaamse Politieschool een opleiding tot hoofdinspecteur voor inspecteurs die al 6 jaar hun functie uitoefenen. Die loopt van oktober tot juni. Zelf geef ik er ook een aantal lessen. Dit jaar hebben we een uitzonderlijk grote groep van 40 hoofdinspecteurs in spe, waar het meestal maar 20 tot 25 zijn. Wie slaagt zal geen moeite hebben om aan de slag te kunnen: elke zone heeft een tekort aan hoofdinspecteurs. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk en daarna volgt nog een stage. De West-Vlaamse Politieschool heeft al eerder een 'gerechtelijke week' georganiseerd, waarin de studenten naar een gastzone worden gestuurd om een fictieve zaak op te lossen", klinkt het.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!