Hondje onderging spoedoperatie na aanval van twee Mechelse herders in Woumen

Redactie KW

Het baasje was vooral blij dat haar twee kinderen niet mee waren op het moment van de aanval.

Dinsdag moest de tweejarige Jack Russell Kira van Natasja Vandevelde (36) uit Woumen een spoedoperatie ondergaan. Het teefje werd maandagnamiddag in de Noordbroekstraat eveneens in Woumen aangevallen door twee Mechelse herders. Kira liep daarbij een scheur aan de buikwand op. Normaalgezien zal ze herstellen maar de schrik zit er bij Natasja goed in.

“Ik maakte mijn dagelijkse wandeling met Kira in de Noordbroekstraat”, doet Natasja haar verhaal. “Plots stoof een Mechelse herder door een haag bij een boerderij op straat en beet in Kira. Weinig later kwam ook de tweede hond van de landbouwer aangerend en beide vielen ons tweejarig hondje aan. Ik heb geroepen en probeerde tussenbeide te komen, maar liep daarbij zelf een paar oppervlakkige beten op. Met veel moeite kon ik Kira los trekken en rende naar huis. Gelukkig achtervolgden de twee Mechelaars me niet. Direct bracht ik onze hond naar de dierenarts, maar die vreesde voor haar leven. Ze bloedde hevig en had inwendige scheuren. Eerst moest haar toestand stabiliseren. Dinsdag ging ze onder het mes en gelukkig liet de arts ons weten dat hij de buikspieren en buikwand heeft kunnen naaien. Ze moet nu heel veel rusten om volledig te herstellen. Hopelijk komt alles goed.”

Stel je voor dat ons dochtertje Lisa of zoon Tibo mee waren?!

“Wat mij de grootste zorgen baart, is dat die twee Mechelse herders niet afgesloten zaten”, bekomt Natasja nog. “Stel je voor dat ons dochtertje Lisa of zoon Tibo mee waren. We zijn nu allemaal opgelucht dat de operatie goed is verlopen. Kira is een deel van ons gezin en we waren allemaal diep onder de indruk van wat is gebeurd. Hopelijk houdt de landbouwer zijn Mechelse herders nu vast zodat dit niet nog eens gebeurt met iemand.”

Natasja verwittigde de lokale politie Polder. “Onze agenten hebben inderdaad een proces-verbaal opgemaakt”, reageert korpschef Johan Geeraert. “Het is aan de procureur om uit te maken welk vervolg er nu komt. De schrikband die de honden normaal dragen functioneerde blijkbaar niet naar behoren en die dieren hebben instinctief gehandeld. In zo’n situatie kunnen de kosten voor de medische verzorging verhaald worden op de eigenaar van de aanvallende dieren.”

Hondje onderging spoedoperatie na aanval van twee Mechelse herders in Woumen

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) van Diksmuide laat weten dat loslopende honden vallen onder de gemeentelijke, administratieve sancties. “Onze sanctionerende ambtenaar zal bij de hondeneigenaar langs gaan om hun verweer te horen en op basis daarvan wordt de eventuele boete bepaald.”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier