Honderden Kortrijkzanen gaan op de koffie met Van Quickenborne

Kurt, Urka, Marie-Thérèse, Nikita en Rihana genoten van taart en koffie. © TV
Redactie KW

Na een groot feest zaterdag, hield Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne het zondagnamiddag iets rustigers. Meer dan 500 genodigden zakten af naar Kortrijk Xpo voor koffie en gebak. Centraal in het betoog van de burgemeester: trots. “Kortrijkzanen geloven in de stad, daar ben ik trots op.”

“Er zijn meer dan 16.000 senioren in Kortrijk en uiteraard moeten ook jullie verzorgd worden. Daarom wil ik jullie graag trakteren op koffie en gebak. We konden ook een mooie tekst uitsturen maar kozen ervoor om eens de tijd te nemen en samen ervan te genieten. Ik zou jullie willen vragen om elkaar hier vandaag te ontmoeten. Daarnaast wil ik ook een pluim geven aan de bakkers die elke ochtend vroeg in de weer zijn om ons van brood en gebak te voorzien.” Niets dan positieve woorden dus bij burgemeester Vincent Van Quickenborne. “Kortrijkzanen zijn trots op hun stad, Kortrijkzanen geloven in de stad. Daar ben ik trots op.”

Honderden Kortrijkzanen gaan op de koffie met Van Quickenborne
© TV

Het evenement zondagnamiddag werd opgefleurd met een illusionist, de beste hits van vroeger met Hilde Claeys, accordeonmuziek en gratis kinderanimatie. Ook Urka en Kurt genoten samen met hun kinderen en Kurts moeder Marie-Thérèse van de gezellige sfeer. “We wel fan van de burgemeester en wat hij in de stad heeft gerealiseerd. Dat hij af en toe iets terug doet voor zijn inwoners is uiteraard heel plezant en we genieten er dan graag als familie van”, klonk het. Ook de kinderen genoten zienderogen: “We hebben al twee gebakjes gegeten en misschien krijgen we er nog ééntje.”

(Tom Vanderghinste)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier