Honderden genieten van de Vrijetijdsmarkt in Waregem

Redactie KW

De Zuiderpromenade en het Boekenplein vormen op 2 juni hét centrum voor sport, cultuur en vrije tijd in Waregem. Maar liefst 60 Waregemse organisaties en verenigingen pakten uit met demonstraties, workshops, animaties en infostanden. Honderden konden een ganse namiddag genieten van dit alles.

De Koninklijke Steltlopers van Merchtem zakten eveneens massaal af naar de Zuiderpromenade. Meer dan 50 steltlopers en muzikanten kon men vinden tussen de kraampjes. Om af te sluiten volgde er een heus steltengevecht.

Home Made Markt

Juwelen, leuke accessoires, unieke schilderijen en andere creatieve producties. Noem het en het is er. Op de Home Made Markt is alles zelfgemaakt en alles behalve gewoon.

Boekenverkoop

Vrijdag 1 juni van 16 tot 19 uur en zaterdag 2 juni van 10 tot 12 uur en van 15 tot 19 uur was er de verkoop van de oude boeken in de bib.

Vlieg-je-meeparcours

Kinderen waren aan zet op de Vrijetijdsmarkt. Met Vlieg als leidraad volgden de kleine bezoekers een speels parcours waar er allerlei leuke opdrachten op hen stonden te wachten. Als kers op de nu al mooie taart hing er een fraaie prijs aan vast.

Zwemloop

Voor het eerst organiseerde Waregem Sport een zwemloop. Zwemmen en lopen met aangepaste afstanden voor elke leeftijd. Een wedstrijd die evenveel voldoening schonk als een gewone triatlon.

Torenhoge en muzikale acts!

Tir Canard leek op het eerste zicht op een typisch schietkraam. Al snel merkte men dat het eerder op een ietwat vreemd viskraam leek, hilarisch voor jong en oud. Theater Savooi daagde zichzelf uit om met hun leger kappers, tattoo artists en grimeurs zoveel mogelijk mensen een make-over te geven. Voor de allerkleinsten serveerde Theater FroeFroe een regelrecht pretpakket. Kakvangen, babyracen en kabouter kegelden waren maar enkele onderdelen van deze alternatieve speeltuin.

(YVW/ foto HDV)