Hondenpoep achtergelaten in Knokke-Heist? Geflitst!

14/04/18 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

In Knokke-Heist hebben ze het écht gehad met hondenpoep. Burgemeester Leopold Lippens schakelt een versnelling hoger en laat de gemeenschapswachters en politie extra controles uitvoeren. Zelfs via camerabeelden zullen hondenbaasjes geïdentificeerd worden. Wie betrapt wordt, krijgt een GAS-boete. "De laatste weken kregen we heel wat klachten binnen. Het is simpel: ik wil een propere badplaats voor onze bewoners en toeristen", aldus Lippens.

Werkelijk iedereen herkent het fenomeen en de stinkende gevolgen ervan: hondenpoep die blijft liggen op het strand, in parken of in het midden van de straat. Eén voetstap in de hondendrol later en het bruine goedje ligt uitgesmeerd over het asfalt. Een hondendrol op het strand tussen spelende kinderen of zonnekloppers, is al helemaal geen prettige gedachte. Daar willen ze in Knokke-Heist nu volledig komaf mee maken. "Het is enorm storend. Iedereen die het meemaakte, kan dat beamen", zegt burgemeester Leopold Lippens (Gemeentebelangen). De burgervader staat al jarenlang gekend als grote hondenliefhebber, maar kan de situatie nu niet langer aanzien. De voorbije weken kreeg de politie opvallend veel klachten binnen over achtergelaten hondendrollen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!