Hondenkweker uit Beselare binnenkort voor rechtbank voor inbreuken dierenwelzijn

(foto TP)
Redactie KW

Er loopt een dossier tegen een hondenkweker in Beselare voor inbreuken tegen dierenwelzijn. De buren trekken nu aan de alarmbel voor honden, die op dit moment mishandeld zouden worden.

Giovani Fauvarque (18) plaatste donderdag beelden op Facebook van mankende honden achter een hek in een doodlopend straatje vlakbij de A19 in Beselare. “Het gaat om de honden van een Franstalige hondenkweker vlak naast ons huis”, vertelt hij. “We horen hem vaak roepen en slaan op de honden, die piepen en blaffen van de pijn. Er zouden een 30-tal honden van verschillende rassen zitten. Sommigen zien er niet gezond uit. De man heeft ook ganzen en katten en overnacht op het bedrijf. We kunnen de wanpraktijken nooit vastleggen op beeld, omdat hij alles goed afgesloten en afgeschermd houdt van de buitenwereld. Toen ik gisteren met enkele vrienden vanop de openbare weg probeerde binnen te kijken, jaagde hij ons weg met een stok. Volgens ons heeft hij zelfs geen officieel adres, want zijn post wordt bij ons afgeleverd. We zijn de overlast beu. Naast het lawaai komt er in de zomer een enorme stank vanuit het bedrijf. De man kweekt hier al een tweetal jaar honden en in het begin werden al eens een 15-tal honden onder politiebegeleiding weggevoerd.”

Marie Debucquoy, Zonnebeeks schepen van Dierenwelzijn, bevestigt dat er honden weggehaald werden en dat de politie een pv opgemaakt had. Het dossier zit momenteel bij het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. “Het gaat om een langlopend dossier met verschillende inbreuken tegen dierenwelzijn en stedenbouwkundige inbreuken”, zegt procureur Johan Lescrauwaet. “We proberen dit zo snel mogelijk voor de rechtbank te brengen. Als er momenteel feiten zijn, die dermate erg blijken, kan beslist worden om de dieren er te laten weghalen.”

Giovani en zijn vrienden deden ondertussen aangifte bij de lokale politie Arro Ieper. “We zijn bezig met het nodige onderzoek”, klinkt het.

(TP)

https://www.youtube.com/watch?v=x8IMh8-uQms

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier