Honden revalideren bij hydrotherapeute Sofie in Moorslede

© ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

De 33-jarige Sofie Margot startte onlangs in haar woning langs de Bloemhoekstraat in Moorslede hydrotherapie Daliez op. Honden van alle rassen kunnen er zich in een zwembad amuseren, kunnen er trainen of revalideren. Sofie werkt sinds kort ook samen met de Ingelmunsterse dierenfysiotherapeute Mieke Mares.

De Moorsleedse Sofie Margot is een echte hondenvriend. In de woning van het gezin lopen enkele teckels rond. Sofie is ook actief binnen de hondensport.

“Binnen de sport merkte ik dat heel wat honden met blessures kampen. Ik begon me te verdiepen in die materie en besloot om een de opleiding sportcoaching en animal rehab assistent aan de Vives te volgen”, begint de leerkrachte aan de VABI in Roeselare haar verhaal.

Die opleiding zal de Moorsleedse binnenkort succesvol afgelegd hebben.

Ondertussen koesterden Sofie en haar man al volop bouwplannen. “Ik wist inmiddels dat zwemmen heel goed is voor geblesseerde honden. Bij de bouw van onze woning keken we hoe we een zwembad in onze woning konden integreren.”

Revaliderende honden

De woning is nu al enige tijd af en ook het hondenzwembad van 2,5 bij 5 meter is volledig klaar. Sofie startte onlangs met hydrotherapie Daliez, genoemd naar haar eerste twee honden.

“Het zwembad kan op verschillende manieren een positieve invloed hebben op honden. Zo denk ik bijvoorbeeld aan puppygewenning, maar ook aan sporthonden die er aan hun conditie kunnen werken of kracht moeten bijkweken.” Een ander belangrijk aspect is de revalidatie. “Door hydrotherapie kan de hond beter bewegen. In het water kan je heel veel spieren trainen zonder dat de gewrichten van het dier belast worden.”

Persoonlijke aanpak

Sofie vindt het positief dat het zwembad in haar eigen woning ligt. “Op die manier kan ik met een persoonlijke aanpak werken. De baasjes worden eerst ontvangen voor een gesprek en daarna ga ik het water in met de hond.” Sofie werkt sinds kort ook samen met de Ingelmunsterse dierenfysiotherapeute Mieke Mares. “Als een hond geblesseerd is, raden we de baasjes eerst aan om met hun diertje naar de dierenarts of een fysiotherapeut te gaan. Op die manier weten we perfect wat de blessure precies inhoudt.”

Sofie geeft de honden onder ander een massage in het water en biedt de honden de mogelijkheid om tegen de stroming in te zwemmen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier