Historische De Visscherie tegen de vlakte in Oostrozebeke

Op de foto zien we de aan gang zijnde afbraak van de Visscherie. © CLY
Redactie KW

De afbraak van de historische site de Visscherie was al een tijdje aan de gang maar dat was nauwelijks te zien van op de straat. Daar is nu verandering ingekomen en het vertrouwde beeld van de voorgevel aan de Stationstraat behoort straks wel helemaal tot het verleden.

Na afbraak van de feestzaal aan de straatkant en de tuinzaal dieper in de site, kan na de opruiming van het puin de heropbouw beginnen van een compleet nieuw project. Op dezelfde plaats worden 16 luxueuze appartementen gebouwd. De achtergelegen parking wordt deels openbaar en deels privaat voor de nieuwe bewoners van de nieuwe appartementen.

Alleen het dieper gelegen eilandje blijft voorlopig onaangeroerd en blijft eigendom van de vroegere eigenaars van de Visscherie. De aanpalende ruime tuin gaat over naar de gemeente die wel van plan is eerste een serieuze opknapbeurt door te voeren. Na genoeg tien jaar werd de tuin niet meer onderhouden zodat volgens burgemeester Karl De Clerck een opknapbeurt geen overbodige luxe is vooral die open te stellen voor het publiek.

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier