Heuvelland: "Lopen is manier om gedachten te verzetten"

26/01/18 om 03:34 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:16

Frank Bertier organiseerde kermiskoersen, was oprichter van de kerstmarkt en actief bij omnisportclub Servi Wijtschate, maar toen zoon Jorn anderhalf jaar geleden omkwam bij een auto-ongeluk zette hij zijn vrijwilligerswerk on hold.

We spreken af met Frank op de dag van de donderdagstorm. Hoewel het 's morgens 100 km per uur waaide, vertrok Frank toch met zijn fiets naar het werk, 15 kilometer van Wijtschate naar Poperinge. "Vanmorgen was het niet te doen, maar ik ben er toch geraakt", zegt Frank. "Door weer en wind, ik ga altijd met de fiets." De sportmicrobe heeft Frank ondertussen stevig te pakken. Vroeger voetbalde hij bij FC Westouter en hij was altijd een fervent fietser, maar twee jaar geleden ontdekte hij ook de geneugten van het lopen. "Vorig jaar liep ik vijf marathons. De volgende marathon is ook al gepland in april in Parijs. Lopen is voor mij een uitlaatklep, een manier om mijn gedachten te verzetten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!