Heulse Tinekesfeesten: een avondmarkt, een vol centrum, een feest

© Foto KDK
Redactie KW

Dat Heule feesten kan is algemeen geweten en werd vrijdagavond nog eens extra in de verf gezet op de Tinekesfeesten

Het centrum loopt vol voor de optocht van de kandidaten, omringd door hun talrijke supporters. Een kleurrijk schouwspel. Op de avondmarkt was het koppenlopen, al bleven de mensen iets minder lang dan vorig jaar. Misschien net iets te koud en killig om lang te terrassen. De avondmarkt blijft een ontmoetingsplaats voor vele Heulenaars en iedereen die Heule nauw aan het hart ligt.

De ‘duizend’ van Confrerie De Griffioen overtrof weer eens zichzelf. Men toverde loods Munster om tot een ware danstempel. Met optredens van de Heulse coverband Radio Vader en Tom en de Helden. DJ DiM voor de ambiance. De ‘black box’ inrichting van de loods oogde professioneel.

Op Heuleplaats overwonnen de 10 kandidates de voorstelling. Hun vuurdoop is voorbij. Ze brachten het er zonder kleerscheuren van af. Bij de ene verliep het iets vlotter dan bij de andere maar dit zegt niets. Piraat Stijn verschijnt op het toneel. De Heulse stoten steken de kop op. De cafés draaiden op cruisesnelheid. De jongeren kwamen aan hun trekken in de tent waren tal van dj’s, die voldeden aan de verwachtingen van zowel de organisatoren als de aanwezigen. De Heulse Caraïben zijn geboren. “Heule Tis bere, tis top tes zot.”

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier