Het wordt wennen aan nieuw gezicht, zowel voor Joeri zelf als voor zijn familie

18/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 12:50

Joeri Verbeeck uit Heule kan opnieuw met de fiets de baan op. De jonge Heulenaar kreeg een aangepaste driewieler die hij kan besturen met een hulpstuk aan zijn linkerhand. "Ik ben blij dat ik opnieuw kan fietsen", vertelt Joeri, die op 25 mei een nieuwe zware operatie wacht. "In februari werd ik al een eerste keer aan mijn gezicht geopereerd, straks volgt de tweede fase."

Op 23 april 2015 raakte Joeri Verbeeck (20) betrokken in een dodehoekongeval op de hoek van de Brugsesteenweg en R8 in Kuurne. Hij overleefde het accident, maar raakte wel zijn rechterarm kwijt, terwijl zowel zijn linkerarm als de linkerkant van zijn gezicht (hij verloor onder meer zijn oog, red.) verminkt werd. Goed drie jaar en een tientallen operaties later gaat het goed met Joeri. "Ik besef maar al te goed dat ik al een lange weg heb afgelegd", vertelt hij. "Ik kan intussen zelfs weer fietsen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!