Het Lauwes Kersthuisje zet Kerstmis in de spotlights: "50.000 lampjes, zes weken werk"

  • Bijgewerkt om

Het uitstallen van de kerstdecoratie, een taak waar heel wat mensen met enige tegenzin jaarlijks tegenaan kijken. Ze denk aan het gezeul met dozen op zolder, lampjes die niet werken en kerstballen die kapot in de doos zitten. Maar voor de familie Henry uit de Waterstraat is het echter het moment waar ze een jaar lang naar uitkijken.

Duizende lichtjes en kerstversiering zorgen weer voor een feeëriek beeld langs de Waterstraat. We zien op de foto van links naar rechts Lindsey Henry, Linda Everaert, Johan Henry, Belinda Henry, Jeroen Vanderhaeghe en de kinderen Michaël en Xena Vanneste. © Wo

De Waterstraat ligt eerder afgelegen. Maar voor wie denkt het niet te zullen vinden: vrees niet. Eén keer per jaar wordt deze rustige straat omgetoverd tot de meest kleurrijke straat van het land. Vanop een ruime afstand is het kerstdorp al goed zichtbaar. Een kersthuis, een bar en meer dan dertig marktkraampjes zorgen voor een unieke sfeer. Puur door de omvang zou je denken dat dit het werk is van de gemeente of van een professioneel bureau. Maar het kerstdorp het geesteskind van Johan Henry en zijn familie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee