Het hartzeer van twee voetbalbroers

22/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 09:11

Voor de tweede keer in negen jaar tijd werd voetballer Anthony Van Loo gered door zijn interne defibrillator. Volgende week wordt hij geopereerd en als alles goed gaat, staat hij binnenkort weer op het veld van KV Kortrijk. Zijn broer Angelo had minder geluk. Twaalf jaar geleden was het verdict onverbiddelijk: hij moést stoppen met voetballen. Nochtans lag er ook voor hem een mooie carrière in het verschiet.

KV Kortrijk-Moeskroen, vrijdagavond 11 mei. Anthony Van Loo grijpt na slechts enkele minuten naar zijn hartstreek en valt neer op het veld. Het hart van de verdediger draait dol en hij wordt, voor de tweede keer in zijn carrière, gered door zijn interne defibrillator. Dat is een toestel dat wordt ingeplant en het hart zo nodig een shock geeft. Broer Angelo ziet alles vanop de tribune. "Ik sloeg niet in paniek, want ik wist wat hij meemaakte. En dat hij erdoor zou komen. Ik dacht enkel: shit, toch niet weer", vertelt Angelo, die er negen jaar geleden in Roeselare ook bij was toen zijn broer voor de eerste keer gered werd door zijn defibrillator.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!