Het favoriete zomermoment van…Veronique De Clercq uit Menen

Veronique De Clercq geniet graag van een frisse mojito, bijvoorbeeld op de terrastuin van eethuis Sacrées Soeurs. (Foto WO)
Redactie KW

In de reeks ‘Het favoriete zomermoment van’ vertelt iemand over het moment waar hij/zij elke zomer weer naar uitkijkt en waarom dat zo is.

Wat?

“Jammer genoeg hebben we zelf geen tuin en dus ga ik op zoek naar een plaats waar ik wel kan buiten zitten. Zodra het goed weer is trek ik naar buiten want ik ben een echte zonneklopper. Als ik op een terrasje zit heb ik geen parasol nodig, ik zit het liefst in de volle zon. En daarbij drink ik dan bij voorkeur mijn lievelingscocktail, een mojito. Die moet naast limoen, munt, rietsuiker, crushed ice en Sprite of Fanta vooral voldoende rum bevatten. Een mooie presentatie van het drankje is ook heel belangrijk. In de Exit op de Grote Markt zijn de mojito’s superlekker en ook in Sacrées Soeurs smaken ze verrukkelijk. Doe daar nog een goed boek bij en dan kan ik rustig genieten van een zomerse dag. Momenteel lees ik De Zeven Zussen Storm, een boek uit de zevendelige serie van Lucinda Riley.”

Waar?

“Om mijn favoriete zomermomenten te beleven hoef ik niet ver te gaan. Eender welk terrasje op de Grote Markt kan me bekoren, afhankelijk van waar er plaats vrij is. Ook in de binnentuin van Sacrées Soeurs is het gezellig toeven, op vrijdagavond gaan we er wel eens eten. De voorbije zomers gingen we vaak naar ‘t Vossenhol. Dit jaar is dat er nog niet van gekomen, maar we gaan er binnenkort zeker eens naartoe want de zaak heeft nieuwe uitbaters.”

“Om aan het strand te liggen hoeven we niet per se naar zee te gaan. In de plaats daarvan fietsen we naar Kortrijk om er in een ligzetel te relaxen op het Budastrand of om iets te drinken in Nuba R, een toffe openluchtzomerbar langs de Leie. En natuurlijk fietsen we deze zomer weer traditiegetrouw naar Wevelgem om er de Parkconcerten bij te wonen.”

Met wie?

“Een terrasbezoek doe ik liefst samen met mijn man en mijn dochter, maar ik spreek ook graag af met vriendinnen om iets te gaan drinken.”

“Met mijn dochter ga ik heel vaak naar het Serge Bertenpark. Het park ligt dichtbij ons huis en Justine spreekt er dan af met haar vriendinnen om wat te kletsen terwijl ik me op een bank installeer om te lezen. Mijn man gaat niet zo vaak mee naar het park, hij gaat veel liever fietsen.”

“Samen met mijn drie chihuahua’s Joeri, Jitse en Joyce maken we soms een grote avondwandeling tot in Geluwe. Daar drinken we dan iets alvorens naar Menen terug te keren. En na het werk ga ik met de collega’s wel eens iets drinken in de Gouden Bank in Gullegem. Dat café is dicht bij ons werk gelegen en is dus een ideale plaats om af te spreken.”

En anders nog…

“Als lid van Markant leerde ik de voorbije jaren een groepje mensen kennen die tijdens de zomermaanden gaan wandelen. Elke maandag- en dinsdagavond tijdens de grote vakantie sprekenweaf op Ons Dorp om van daaruit te velde te gaan wandelen. Meestal zijn we met een tiental vrouwen en er komt regelmatig eens een nieuw gezicht bij. Dankzij die wandelingen blijf ik toch in beweging tijdens de zomermaanden. In augustus wordt overigens de nieuwe Serge Bertenwandeling ingehuldigd, daar gaan we zeker naartoe want we kennen familieleden van Serge Berten.”

“Tenslotte hebben we ook nog reisplannen voor deze zomer. Voor het eerst sinds enkele jaren gaan we weer op reis, ditmaal naar Bulgarije.” (Carlos Berghman – foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier