Het begon in de jaren '80 met één voorwaarde, nu heeft Philip 2.000 voetbalsjaals in zijn kast

13/10/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 12/10/17 om 09:59

Met de winter in aantocht ben je maar beter uitgerust met een muts, handschoenen en vooral... een warme sjaal. Voor Philip Witdouck(54) is de aanschaf van een sjaal echter niet seizoensgebonden. Hij verzamelt het breigoed al sinds 1982, met als enige voorwaarde dat er een voetbalembleem op staat. Sinds kort overschreed de fanatieke verzamelaar de kaap van de 2.000 stuks. Een aanzienlijk deel daarvan kleurt Brugs blauw-zwart. Zijn klein heiligdom oogt indrukwekkend.

In 1982 kreeg Philip van een kameraad een zevental sjaals van KV Kortrijk. "Nu heb ik er al 2.007 stuks liggen. Vroeger hing ik mijn sjaals allemaal op aan de muur. Sinds mijn verhuizing heb ik een opbergsysteem moeten bouwen wegens plaatsgebrek. Ik sta letterlijk op met mijn voetbalsjaals, en ga ermee slapen, want mijn bed staat er naast. Ik bedek ze met een plastic zeil, opdat ze niet zouden verkleuren. Geregeld haal ik mijn sjaals ook uit de kast, om de plooien te effenen. Ze terug netjes opbergen is een serieuze klus."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!