Herman Theeten stopt als directeur van De Klinker

© SDC
Redactie KW

In april 2019 stopt Herman Theeten als directeur van CAR De Klinker. Hij wordt opgevolgd door Sarah Van Walleghem. “Het wordt een nieuwe fase in mijn leven, maar ik zit nog vol plannen.”

Herman Theeten (61) is een geboren en getogen Poperingenaar. Toch speelde het grootste gedeelte van zijn professionele carrière in Ieper af. Na enkele jaren als zelfstandig logopedist en als logopedist bij CM Ieper begon hij in 1985 in het pas opgerichte CAR De Klinker in Ieper. Een jaar later werd hij er al diensthoofd en in 1995 directeur. “Wij werken nauw samen met de verschillende scholen en CLB’s. Zij verwittigen ons als er kinderen met problemen zijn. Later proberen wij hen, maar ook de ouders van de kinderen, bij de therapie te betrekken. Zo willen we het kind maximaal ondersteunen en motiveren om zijn therapie succesvol af te ronden. Niet enkel kinderen met spraak- of leerproblemen komen bij ons. We krijgen nu vooral complexere gevallen. Bijvoorbeeld kinderen met autisme die daarnaast ook leerstoornissen hebben.”

Toen het centrum begon, waren er slechts enkele therapeuten aan het werk. Zoveel jaar later barst het uit zijn voegen. “Bij ons werken er 25 mensen. Voornamelijk psychologen, logopedisten, kinesitherapeuten en ergotherapeuten. We vormen een hecht team en ons centrum heeft een maximale capaciteit van 130 kinderen. Daarnaast hebben we een serieuze wachtlijst. We hebben meer personeel nodig, maar daarvoor is er geen budget. Toch laten we ons hierdoor niet ontmoedigen. We streven naar de meest kwaliteitsvolle service. De mooiste momenten zijn de voldoening die je haalt uit een succesvol afronden van een therapie. De glimlach en dankbaarheid bij de kinderen en ouders doen enorm veel deugd.”

In goede handen

In april gaat Herman op vervroegd pensioen. Hij wordt opgevolgd door Sarah Van Walleghem, die nu als ergotherapeute binnen het centrum werkt. “Vanaf januari wordt ze naast mij deeltijds directeur. Vanaf maart neemt ze definitief het roer over en in april ga ik op pensioen. Er wacht haar onmiddellijk een serieus dossier. Nu vallen we nog onder federale bevoegdheid, maar vanaf januari 2019 wordt Vlaanderen volledig bevoegd. Deze transformatie moet mee begeleid worden, maar voor Sarah mag dat geen probleem zijn. Sarah is de geknipte persoon voor de job. Uit een onafhankelijke selectie kwam ze als beste kandidaat naar buiten. Ze straalt leiderschap uit, heeft het nodige inzicht in management en heeft de capaciteiten om een team aan te sturen. Ik laat het centrum met een gerust gevoel achter.”

Vanaf april is Herman op pensioen. Een spannend moment. “Het wordt een nieuwe fase in mijn leven, maar ik zit nog vol plannen. Ik tuinier graag en wil me ook engageren voor vrijwilligerswerk. Maar mijn grootste droom is om Duits te leren. Toen ik jong was, twijfelde ik om Germaanse talen te gaan studeren. Ik kreeg als tip om voor logopedist te gaan omdat er al genoeg taalkundigen waren. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze, maar nu wil ik eindelijk deze droom vervullen. In een zwart gat zal ik zeker niet vallen.” (SDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier