Herdenkingsproject Waterfront zoekt nog 500 participanten

01/06/18 om 12:59 - Bijgewerkt om 13:21

5.500 participanten hebben zich reeds ingeschreven voor Waterfront, het laatste grootschalige participatieproject van de provincie West-Vlaanderen in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De provincie is nog op zoek naar 500 deelnemers om 3.000 bootjes in zee te laten.

Herdenkingsproject Waterfront zoekt nog 500 participanten

De deelnemende duo's blijven eigenaar van het bootje. © a-BELGA

Op 29 juni organiseert de provincie met hun herdenkingsprogramma GoneWest het project Waterfront. Daarmee wordt de rol van de Noordzee in de Eerste Wereldoorlog herdacht. Tussen de havengeul van Zeebrugge en die van Oostende, goed voor een afstand van 21 kilometer, zullen 6.000 deelnemers in duo 3.000 speciaal ontworpen bootjes te water laten.

De participanten staan zelf in voor de assemblage, schrijven er dan de naam op van een gesneuvelde en laten een hoopvolle 'boot-schap' achter. De duo's blijven eigenaar van het bootje dat ontworpen is door studenten van hogescholen Vives en Howest met steun van het bedrijf Coatex. De presentatie gebeurt door Joris Hessels en Dominique Van Malder van Radio Gaga. Samen met filmregisseur Peter Monsaert organiseren ze ook vijf voorstellingen in de vijf deelnemende gemeenten.

Deelnemers gezocht in De Haan

De provincie is nog op zoek naar 500 deelnemers, vooral voor de instappunten in De Haan, omdat dat het langste deel is van het traject. 426 medewerkers zullen alles langs de kustlijn in goede banen leiden.

Het project, speciaal georganiseerd op een dag dat de Rode Duivels niet spelen, zal ook impact hebben op het gewone leven. Alle insteekzones en zwemzones zullen verboden terrein zijn.

Waterfront is het laatste grote participatieproject na Lichtfront, Woordfront, Kraterfront en de 30.000ste Last Post. GoneWest organiseert wel doorheen het jaar nog tientallen andere culturele activiteiten om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!