Herdenkingsmars voor Lamine Bangoura vermijdt passage aan politiegebouw

18/05/18 om 12:05 - Bijgewerkt om 14:53

De herdenkingsmars voor Lamine Bangoura vindt morgen zaterdag 19 mei niet om 14 uur, maar wel om 18.30 uur plaats. "Zo kunnen we de veiligheid garanderen", benadrukt het stadsbestuur.

Herdenkingsmars voor Lamine Bangoura vermijdt passage aan politiegebouw

Wijlen Lamine Bangoura. © GF

"We leven enorm mee met de familie en vrienden van Lamine Bangoura (27)", klinkt het bij het stadsbestuur. "Maar het is noodzakelijk dat het onderzoek naar het overlijden van de man in alle objectiviteit kan verlopen en dat alle wettelijke procedures gevolgd worden. Het gerecht werkt in volle onafhankelijkheid."

Na overleg met de organisatoren van de mars heeft de stad Roeselare beslist om het initiatief om 18.30 uur te laten plaats vinden, in plaats van om 14 uur. "Dat doen we omwille van praktische redenen en om de veiligheid te garanderen. Op basis van de risico-analyse en het advies van de politiediensten oordelen we dat een gecontroleerde manifestatie de veiligste optie is voor de openbare orde."

De manifestatie zal vertrekken aan het Stationsplein en de tocht zal buiten het directe stadscentrum doorgaan, zonder directe passage aan het politiegebouw. Het einde is eveneens aan het Stationsplein voorzien.

"De organisatoren stellen alles in het werk om de manifestatie in een sereen klimaat te laten plaatsvinden, waarbij alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden genomen, met medewerking van de federale politie", valt nog te noteren bij de stad.

Lees hier het interview met Filip Dewaegemaeker, ex-schoonvader van Lamine Bangoura.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!