Herdenkingsbeeldjes al meermaals te koop aangeboden

15/03/19 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:27

Er is opnieuw opschudding ontstaan over de CWRM-beeldjes uit de Palingbeek. Twee beeldjes werden te koop aangeboden op Facebook. "Niet de eerste keer", aldus de provincie.

Herdenkingsbeeldjes al meermaals te koop aangeboden

© BELGA

Het is een verkoper uit het Oost-Vlaamse Ertvelde die de beeldjes te koop aanbood. Er volgde echter een storm aan negatieve reacties en intussen is de advertentie offline gehaald. Het is niet de eerste keer dat beeldjes van de Palingbeek te koop worden aangeboden.

"Tot voor vandaag werden ons slechts drie incidenten gesignaleerd", vertelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. "In het eerste geval werd formeel gereageerd naar de vermeende verkoper. In het tweede geval werd een beeld te koop aangeboden via een online platform voor veilingen. De beheerder van het platform werd gevraagd om de identiteit van de verkoper mee te delen. Dit wordt nog opgevolgd. In het derde geval viel het te betwijfelen of er wel degelijk sprake was van een verkoop van beeldjes."

"Ook in dit nieuwe geval proberen we in eerste instantie de identiteit van de aanbieder te achterhalen en zullen we formeel reageren. Wanneer een inbreuk wordt vastgesteld en we de identiteit van de verkoper achterhalen, wordt een aangetekende ingebrekestelling verstuurd."

(JL-foto Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!