Heraangelegde straten in De Vijvers in Waardamme officieel ingewandeld

© foto GST
Redactie KW

Op zaterdag 15 september werden de heraangelegde Hagedoornlaan, Vijverslaan en de Wilgenlaan in de woonwijk de Vijvers te Waardamme officieel ingewandeld.

De slechte toestand van de voetpaden was een van de redenen om de straten aan te pakken en in samenspraak met de inwoners werd het plan opgevat om de voetpaden, de beplanting en de straatverlichting in zijn totaliteit te vernieuwen.

In het totale pakket van de werken, dat door de gemeentelijke diensten zelf werd uitgevoerd, werd een nieuwe led straatverlichting geplaatst, waar nodig de nutsleidingen aangepast, nieuwe greppels en slikputten voorzien en werden de voetpaden werden aan een kant van de weg volledig heraangelegd terwijl de andere kant uitgevoerd werd met grasstroken.

Snelsheidsmaatregelen

Samen met de infrastructuurwerken werd ook de nodige aandacht besteed aan de verkeersveiligheid door snelheidsvertragende maatregelen te nemen en het invoeren van een snelheidsbeperking van 30 km per uur. De gerooide bomen werden vervangen door amberbomen en zuilvormige iepen. De lindebomen zullen het komende plantseizoen aangeplant worden. Als beplanting werd bewust gekozen voor vaste planten die veel bloemen geven en bijvriendelijk zijn.

De werken werden uitgevoerd in 247 werkdagen en de totale kostprijs bedroeg 639.286,45 euro, waarvan 5.500 euro voorzien is voor bomen en planten.

(GST – foto GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier