Henriette Houtteman: zingend naar honderd jaar

10/08/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 11:14

"Nee, ik had nooit kunnen denken dat ik 100 jaar zou worden", zegt Henriette Houtteman uit Heule. "Slechts één keer dacht ik eraan. Toen mijn broer en mijn zus 50 jaar getrouwd waren en ik dat niet kon halen doordat mijn man gestorven was, zei ik: 'En als ík 100 word, kan ik ook eens goed vieren!'" En kijk, op 16 augustus is het zo ver. Een dag met een keer... De kwieke dame die nog altijd een onaangetast geheugen heeft, mag straks in wzc Ter Melle 100 kaarsjes uitblazen. Misschien zingt ze dan zelf een feestlied, want zingen heeft ze haar leven lang gedaan.

Henriette woonde bijna heel haar leven in Heule maar geboren is ze - officieel als Hendrika - in de laatste maanden van de Eerste Wereldoorlog in Kortrijk, in het toenmalige café De Mol in de Meensesteenweg, het laatste huis van grondgebied Kortrijk. Ze was de tweede van vier kinderen van Jozef Houtteman en Marie Surmont.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!