Helvetia in Bredene dicht: pand plots niet geschikt voor restaurant

08/02/19 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/02/19 om 16:08

Pascal Vanderwal (51) en zijn vrouw Heidi Burvenich (45) namen op 31 juli 2017 nietsvermoedend horecazaak Helvetia in de Kapelstraat over. Het koppel betaalde 30.000 euro overname voor hun droom. Die droom werd al snel een nachtmerrie.

Groot was de opluchting in de zomer van 2017, toen Pascal en Heidi officieel de documenten tekenden voor de overname van hun eigen restaurantje. Pascal werkte daarvoor 33 jaar in de visserij. Eerst als visser, later in de vismijn. Heidi werkte in de zorgsector en had ook al ervaring in de horeca. "Eindelijk, na lang onderhandelen, was de zaak beklonken. We hadden ons eigen restaurantje en zagen het volledig zitten", vertelt het koppel. Het restaurant, met veel verse vis, op het menu, draaide goed en het koppel besloot in de zomer van 2018 de keuken te vernieuwen. "We contacteerden de firma Castelein om de vernieuwing uit te voeren. Er werd een offerte opgesteld, maar er was een probleem. Het pand was niet geschikt als horecapand, kregen we tot onze grote verbazing te horen", zucht Heidi. "En dat terwijl er ook voor ons al jaren een restaurant zonder probleem uitgebaat werd . Het pand werd ons ook verhuurd als een horecapand. Volgens de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!