Heksenstoet in Blankenberge afgelast door... herfstweer

20/10/17 om 16:58 - Bijgewerkt om 16:56

Regen, wind en amper twaalf graden: het wordt zondag herfst en daarom heeft de Blankenbergse Middenstandsraad met spijt in het hart beslist om de heksenparade af te gelasten.

Heksenstoet in Blankenberge afgelast door... herfstweer

© Getty Images/iStockphoto

"Omwille van de slechte weersvoorspellingen voor komende zondag hebben de voorzitter van de Middenstandsraad Wim Aneca en de schepen van Middenstand Daphné Dumery samen de moeilijke beslissing genomen om de heksenstoet van 22 oktober te annuleren", meldt de voorzitter van de Middenstandsraad vrijdag op Facebook.

De Blankenbergse stadsreuzen zouden hun griezelige collega's uit het binnenland zondagnamiddag verwelkomen op het stadhuis om daarna samen het centrum in te trekken. Maar de heksen mogen dus thuisblijven. "Onze stadsreuzen zijn erfgoed en we kunnen het risico niet nemen dat ze door regen en wind schade zouden oplopen. In overleg met de bevoegde schepen en burgemeester is daarom beslist om de stoet te annuleren, uiteraard een jammere zaak voor de ingeschreven groepen en vrijwilligers maar het weer hebben we helaas niet in handen", aldus Wim Aneca.

De heksenparade, het startschot voor Halloween in Blankenberge, zou aan zijn tweede editie toe zijn geweest.

(WK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!