“Heel goed” Pinksterweekend in Oostende ondanks wisselvallig weer

Het strand van Oostende was met de Pinksterdagen erg rustig. © PM
Redactie KW

Toerisme Oostende evalueert het nochtans regenachtige Pinksterweekend als ‘heel goed’. Op zaterdag en zondag waren de hotels quasi volzet.

Het contrast tussen het zomerse weer van het hemelvaartweekend en het grijze en regenachtige Pinksterweekend kon niet groter zijn. Toch blijkt dat niet uit de bezettingscijfers van de hotels in Oostende. “Vrijdag waren er bezettingen van om en bij de 70 procent, zaterdag- en zondagnacht waren de hotels quasi volzet“, zegt Pieter Hens van Toerisme Oostende.

Het foodtruckfestival Barrio Cantina spreekt van een geslaagde editie. Het weer was niet uitzonderlijk goed, maar degelijk. Mensen zijn bij het boeken van een weekendje Oostende zeker dat er altijd iets te beleven vast. Dit, in combinatie met het shopping-apparaat, maakt dat Oostende meer en meer uitgroeit tot een all-weather-bestemming, die veel meer te bieden heeft dan strand en zee”, aldus Pieter Hens.

Wat dagjesmensen betreft, zijn er geen cijfers beschikbaar, maar laat het zich raden dat veel minder mensen met het Pinksterweekend de weg naar ze vonden dan tijdens het absolute topweekend van Hemelvaart.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier