HBO5 verpleegkunde zet in op mensen met dementie

Algemeen directeur Nancy Dedeurwaerder (links), directeur Hilde Van Der Donckt en coördinator Heidi Schepers (rechts) willen in de Week van de Zorg inzetten op dementie.
Redactie KW

De scholen HBO5 verpleegkunde van Kortrijk-Ieper, Brugge en Waregem-Tielt die deel uitmaken van het samenwerkingsverband met de hogeschool VIVES, zetten volgende week in op zorg voor mensen met dementie.

Dementie heeft veel gezichten en treft mensen in onze eigen omgeving. Wie lijdt aan dementie en wie zorgt voor iemand met dementie, ervaart de beperkingen: sociaal, emotioneel, fysiek,…D e wetenschappelijke kennis over dementie neemt toe. Maar begrijpen we daarmee de mens die aan dementie lijdt?

Dit driedaags project slaat een brug tussen mensen met en zonder dementie. Om het bereik van de actie te verruimen, organiseren de scholen op diezelfde dagen nog andere activiteiten”, klinkt het. Lies Vandeburie en Stefaan Daems brengen op drie locaties (Brugge, Waregem, Kortrijk) de theatermonoloog ‘Mistig landschap’. Het is een intieme muziektheatervoorstelling die het proces schetst van een vrouw die door dementie de greep op haar leven (en de muziek) verliest.

Studenten en personeel

Deze voorstelling is toegankelijk voor studenten en personeelsleden van de betrokken scholen, en in Kortrijk en Waregem ook voor andere geïnteresseerden. Toegangskaarten kosten 5 euro (vooraf te reserveren). Afspraak in de raadzaal van het stadhuis op dinsdag 15 mei om 20 uur. Kaarten via verpleegkundewaregem@viveshbo5.be of 056 60 24 68. Op woensdag 16 mei is er dan muziek van vroeger en nu de bewoners van het woonzorgcentrum De Meers en brengt weer tot leven wat door dementie is verborgen. (YVW foto YVW)



Meer info:

www.viveshbo5verpleegkundewaregem.be, Hilde Van Der Donckt directeur hilde.vanderdonckt@viveshbo5.be, 056 60 24 68 of 0468 15 85 19.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier