Harttransplantatie redt 14-jarige Torhoutenaar Jason

06/04/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 04/04/18 om 16:51

Toen wij met z'n allen tijdens de jaarwisseling gezellig aan de feestdis zaten, ging het gezin van Jason Plysier door een hel. Het hart van de 14-jarige Torhoutenaar was zodanig verzwakt dat hij zou sterven. "Zijn hart en organen waren het aan het begeven. Jason had snel een nieuw hart nodig, maar de dokters zeiden dat we geen mirakel mochten verwachten. Op 5 januari gebeurde toch een wonder: er was een hart voor Jason", getuigt zijn gezin opgelucht. Om het gezin financieel een duwtje in de rug te geven, organiseert Torhout 1992 KM een benefiet op zondag 3 juni.

Jason (14) is de zoon van Andy Plysier en Rebekka Petyt en de oudere broer van Keanu. Het gezin woont in de Esdoornstraat in Don Bosco. Jason volgt het tweede jaar Sociale en Technische Vorming aan Middenschool Sint-Rembert in Torhout. Hij wil later graag verpleegkundige worden, iets wat hij heeft van zijn mama Rebekka. Zij is namelijk zorgkundige in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Monica in Oostende.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!