Hartstarter voor Godelievewijk in Sint-Michiels

De aankoop werd bekostigd met de opbrengst van het druk bijgewoonde concert. © WK
Redactie KW

Aan de gevel van het ontmoetingscentrum Onze Ark, in de Sint-Michielslaan, hangt vanaf nu een toestel dat levens kan redden: de aanschaf van zo’n automatische externe defibrillator of ‘hartstarter’ was een idee van de Vriendenkring Onze Ark.

Het ontmoetingshuis Onze Ark in de Godelievewijk werd in 1999 ingehuldigd. “Sindsdien speelt Onze Ark een belangrijke rol in het sociale leven van dit dichtbevolkte gedeelte van Sint-Michiels.”

“Geen overbodige luxe”

“Meer dan 50 verenigingen maken van deze goed uitgeruste accommodatie gebruik, ook verenigingen van buiten Sint-Michiels”, zegt Daniël Sap. En dus leek zo’n AED-toestel, buiten waar iedereen er bij kan, geen overbodige luxe. De aankoop werd bekostigd met de opbrengst van het druk bijgewoonde concert van Barbara Dex op 11 maart jongstleden. Kostprijs: zo’n 2.500 euro.

“We schaften het toestel aan bij de vzw HeartSaver. De ligging van dit ontmoetingscentrum is bijzonder gunstig: hopelijk is het nooit nodig, maar misschien kan het toestel ooit ook dienst doen voor de Sint-Godelievekerk en de gemeenteschool”, klinkt het. De Vriendenkring Onze Ark zal in het najaar een themacafé organiseren rond het gebruik van de ‘hartstarter’. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier