Harelbeekse zeescouts vieren vijftigste verjaardag

28/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 27/04/18 om 11:57

Zeescouts in Harelbeke? Er is daar toch geen zee? "Een vaak gehoorde opmerking en toch bestaan we dit jaar 50 jaar en we vieren dat ook", zegt de leiding. Wie zeker present tekent is de familie Valcke uit Harelbeke, samen goed voor bijna 60 jaar lidmaatschap.

Zeescouts Jan Bart Harelbeke vzw werd op 18 maart 1968 opgericht door André Verhofstede, met het Provinciaal Domein De Gavers als thuisbasis. Gestart op de Arendswijk met 20 Zeewelpen, groeide de groep tot de huidige groep van 150 leden en leiding. Opvallend is dat de traditie van zeescouting zich bij veel families verder zet. Zo zijn er onder meer vader Johan Berteele met dochter Maaike en zoon Koenraad. Zij doorliepen alle takken en stonden ook in de leiding. Pol Mestdagh en zijn zoon Jeroen en dochter Annabel zijn alle drie oud-leden en oud-leiders. Nu nog helpen ze waar nodig. Bij de familie Verbrugge is, of was bijna iedereen lid, leider of leidster. "Met moeder Noëlla Deboever op kop, die jarenlang alle administratie deed", weet Hans Valcke, met zijn familie goed voor net geen 60 jaar lidmaatschap.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!