Hans Omey wint Ergodome Blommeghemloop in Marke

Bij de heren was Hans Omey heer en meester. Gewezen Markenaar Cedric Vanhoutteghem werd tweede en Christoph Fieuw eiste de derde plaats op. © WO

Nadat Jan Goesaert bij de mannen en de ABM atlete Eveline Deblauwe bij de dames de 4,8 wedstrijd hadden gewonnen, kwamen 102 atleten opdagen voor de 10km wedstrijd.

Van bij de start sloeg Hans Omey een kloof en niemand zou die nog overbruggen. De strijd voor de tweede plaats was een stuk boeiender. Bij het ingaan van de laatste drie kilometer streden nog vier atleten zij aan zij. Het was tenslotte oud wielrenner en nu tri-atleet Cedric Vanhoutteghem die verbazend sterk voor de dag kwam en op anderhalve minuut van de winnaar tweede werd. Christoph Fieuw bleef als derde het dichtst in zijn buurt terwijl Thibault Taelman, Wouter Remmerie en Bart Verbeke de overige ereplaatsen opeisten.

Leentje Deconinck won de 10 km wedstrijd bij de dames. De Aalbeekse liet haar clubgbote Isabel Vermeulen en Anne Deslee vlotjes achter zich.© WO

Bij de dames was Leentje Deconinck van de plaatselijke atletiekclub ABM ontegensprekelijk de beste. Zij won voor haar clubgenote Isabel Vermeulen en Anne Deslee terwijl Daphne Lecluysse net naast het podium viel.