Handelde huisarts onvoorzichtig bij jongen van 18 die enkele uren later stierf?

Redactie KW

De zaak van dokter Y.S. uit Moorsele is uitgesteld naar 27 oktober. De man moet zich verantwoorden voor onopzettelijk doding van een jongen van 18 uit Diksmuide.

Y.S, een 45-jarige huisarts uit Moorsele, moet zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor onopzettelijke doding. Eind 2010 werd hij opgeroepen nadat een 18-jarige met zijn hoofd tegen de radiator was gevallen. De jongen overleed enkele uren later in zijn slaap.

De jongen werkte als keukenhulp in een restaurant in Lauwe. Op 26 december organiseerde zijn werkgever een personeelsfeest. Hij had gedronken en viel in slaap op een stoel. Hij viel om, met zijn hoofd tegen de radiator. Omdat er bloed uit zijn mond liep, verwittigden zijn vrienden de huisarts.

Vrienden zouden hem laten vallen hebben

De huisarts oordeelde dat de jongen best naar zijn studentenkot kon gebracht worden. Daar overleed hij later: hij had een hersenbloeding. Volgens de burgerlijke partij heeft de dokter een beroepsfout gemaakt. Het openbaar ministerie volgde die mening. “De aangestelde geneesheren die zich over de zaak bogen, waren het erover eens dat de arts onvoorzichtig handelde”, zei de procureur.

De verdediging vroeg de vrijspraak. De vrienden zouden de jongen bij het naar huis brengen nog laten vallen hebben. “De hersenbloeding kan ook door die tweede val ontstaan zijn”, zei de raadsheer. De huisarts zelf benadrukte dat hij in eer en geweten gehandeld heeft.

De zaak wordt voortgezet op 27 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier