Handelaars Zeedijk minder tevreden met voorbije eindejaarsperiode in Middelkerke

Middelkerke pakte de voorbije weken uit met het nieuwe concept Eisbar.
Redactie KW

Enkele handelaars ter hoogte van de Zeedijk in Middelkerke blikken met gemengde gevoelens terug op de voorbije eindejaarsperiode.

“Het was voor ons een mistroostige kerstvakantie zonder kerstmarkt of wat dan ook van evenement”, aldus Sandra Van den Bossche.

“Ik getuig hier als handelaar van de Zeedijk en de Dijkraad en niet als gemeenteraadslid voor LDD, voor alle duidelijkheid. Er was een budget van 65.000 aan Eisbar toegewezen. Gers Pardoel kregen ze er dan ook nog eens bovenop, net als de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners van Middelkerke. Als er een budget van 80.000 euro te besteden is, dan kan er geïnvesteerd worden in verschillende projecten in plaats van van alles aan één persoon te geven en alle andere handelaars in de kou te zetten. Ook de opbrengst van de nieuwjaarsreceptie, die normaal door en voor de vrijwilligers van CVV gedaan wordt, gaat nu integraal naar een privépersoon”, klinkt het.

Veel volk in Middelkerke

“Het nieuwe concept Eisbar sloeg wel aan, maar de weergoden waren ons niet goed gezind de voorbije weken. Je kan niet echt spreken van een optimaal eindejaarsweer. Ik hoorde ook dat de belangstelling wat minderde na Nieuwjaar, die week was niet denderend. Misschien kunnen we in de volgende kerst- en eindejaarsperiode vroeger beginnen, voor kerstdag dus”, aldus burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

“Vroeger was het evenement op het Epernayplein. Iedereen had de kans om mee te dingen en er waren weinig kandidaten. Het staat de handelaars vrij om zelf ook iets te doen in hun zaak om volk te lokken. Er mag zeker niet geklaagd worden, want er was veel volk in Middelkerke en Westende tijdens de eindejaarsperiode”, reageert de burgemeester nog op Sandra Van den Bossche.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier