Gullegemse Vrijgezellen vinden elkaar op Facebook

Karel Desmedt wil nog altijd singles zoals hij bijeen te brengen en dit nu vooral via Facebook. © AV
Redactie KW

Wie in de ruime regio Gullegem woont en als alleenstaande een levenspartner zoekt, hoeft zich in zijn zoektocht niet langer te beperken tot de traditionele datingmiddelen. Dankzij Karel Desmedt uit de Bissegemstraat kan dit nu ook via Facebook, op de gesloten gebruikersgroep Gullegemse Vrijgezellen.

Karel, 52 en vader van twee dochters en een zoon, zoekt zelf al behoorlijk lang achter de ideale levenspartner. “Eigenlijk is dat al sinds mijn vrouw en ik 18 jaar geleden uit elkaar gingen”, begint de zaalwachter in de Gullegemse sporthal zijn verhaal. “Ik ben dan ook op allerlei vlakken met relatievorming en contactgroepen voor alleenstaanden bezig geweest. Een tijd lang had ik zelfs op internet een eigen contactcafé. Het bracht me zelfs tot op de radio en op tv. Op bepaalde momenten hebben we heel veel dingen gedaan. Veel initiatieven gingen echter even snel ter ziele als dat ze van de grond waren gekomen. Ware dit niet zo geweest, dan hadden wij gerust 600 leden of meer. Het is echter zo’n fragiele materie en je kunt niet geloven hoe snel mensen vergeten wat je voor hen hebt gedaan.”

“Koppeltjes die bij ons ontstaan, moeten de groep zo snel mogelijk verlaten”

Actieradius

De Facebookgroep ‘Gullegemse Vrijgezellen is eigenlijk al in 2013 aangemaakt, maar leidde volgens Karel jarenlang een sluimerend bestaan. “Het eerste jaar had de groep amper tien leden. Met wat gerichte reclame kwam daar later wel verandering in. Ik denk dat wij nu met een tweehonderd leden zitten. Niet slecht als je weet dat wij jaar na jaar onze actieradius hebben verkleind. Ik heb ervaren dat lange-afstandsrelaties vaak niet blijven duren.”

Toetreden tot de groep kan je dan ook niet zomaar. Het is wel helemaal gratis, maar bij inschrijving moet je behalve je geboortejaar ook je woonplaats en je status doorgeven. En elke inschrijving wordt door Karel rigoureus gecontroleerd. “Wie niet voldoet, komt er niet in”, klinkt het zelfverzekerd. “En koppeltjes die na verloop van tijd zijn ontstaan, moeten ook zo vlug mogelijk de groep verlaten. Het initiatief is echt alleen voor ‘singles’. Dat is misschien streng, maar het is de enige mogelijkheid om de kerndoelstelling – alleenstaanden bij elkaar brengen – niet te laten verwateren.”

Eenzaamheid

Karel is momenteel wel op zoek naar gelijkgestemde zielen die mee de groep willen helpen dragen en activiteiten opzetten. “Alleen kan ik het niet allemaal meer bolwerken”, geeft hij toe.

Over de vraag of hij na al die jaren zelf nog altijd hoopt de ware Jacoba tegen te komen, moet de Gullegemnaar even nadenken. “Eigenlijk wel”, klinkt het na enige aarzeling. “Alleen ga ik niet meer actief op jacht. Ik ben een sociaal beest en in allerlei verenigingen en organisaties actief. Echt eenzaam ben ik niet. Ik tracht zelfs mensen die wel met eenzaamheid kampen, een hart onder de riem te steken.” (André Vlerick)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier