Gullegems jeugdhuis Pro Mille zoekt vaste stek

De Pro Mille wil zijn Promobiel, hier tijdens het Gullegemse ontmoetingsfeest in 2017 bemand door Sybren Quidousse, Lieselot Vanneste, Joris Bultynck en Nicolas Vandewalle, dit jaar echt wel eens inruilen voor een vaste stek. © AV
Redactie KW

Na twee jaar rond zeulen met een mobiele pop-up bar wil Jeugdhuis Pro Mille dit jaar echt op zoek naar een nieuwe, vaste stek in Gullegem. Dat maakten de jongeren zopas bekend in een persmededeling.

De Pro Mille was tot voor enkele jaren een begrip bij de Gullegemse jeugd. Lokalenperikelen zorgden er echter voor dat het jeugdhuis tijdelijk de deuren en de boeken sloot. In 2016 werd het initiatief door een tiental jongeren nieuw leven ingeblazen. De afgelopen twee jaar trokken zij met een mobiele pop-up bar naar allerlei evenementen en organiseerden ze ook enkele eigen activiteiten. Er staan dit jaar ook al nieuwe op het programma zoals een uitgebreid lente-aperitief en een nieuw topevenement: ‘Feest Aan Het Containerpark’. “Alles wordt ook weer mooi weergegeven op onze nieuwe website en via onze social media kanalen”, zegt IT-verantwoordelijke Tom Dupont.

Het huidige Pro Mille-bestuur is het ondertussen beu om voor zijn activiteiten telkens weer met zijn Promobiel – eigenlijk niet meer dan een rijdende bar – van hot naar her te moeten rijden. “Wij willen meer zijn dan gewoon een café”, klinkt het. “Wij willen een plaats creëren waar iedereen welkom is om iets te drinken, maar waar ook ruimte is voor zelfontplooiing en ondernemerschap. Zo zijn er al plannen om met gevestigd Gullegems talent workshops te organiseren in allerlei domeinen. Dit gaat van muziek maken, over kunstinitiaties en fotografie tot workshops over videobewerking en dj-skills.”

Voor al die activiteiten is een vaste stek nodig en daarin zijn volgens de jongeren al vele opties overwogen. Het hoeft niet noodzakelijk een ruimte zijn die eerder al als café of jeugdhuis heeft gediend. “Met onze opgedane pop-upervaring kunnen wij intussen quasi elke ruimte tot jeugdhuis omdopen“, zegt voorzitter Tuur Delaere. En natuurlijk wordt hiervoor naar de gemeente gekeken.

De vaste kern van tien bestuursleden, aangevuld met enkele extra medewerkers per activiteit, is intussen inhoudelijk op zoek naar nieuw en jong bloed. Jonge mensen vanaf 15 jaar die nieuwe of frisse ideeën kunnen aanbrengen of gewoon praktisch een handje willen toesteken, kunnen mailen naar vzwpromille@gmail.com of een berichtje sturen naar de Pro Mille-Facebookpagina. Pro Mille vraagt ook aan iedereen om hen te verwittigen als in Gullegem een mogelijke nieuwe locatie voor het jeugdhuis vrij komt. Dat kan via dezelfde weg. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier