Gullegemnaar verliest vogeltjes in storm

Ronny in zijn herstelde volière, waar hij toch al enkele kanaries weer onderdak kan geven. © AV
Redactie KW

Gullegemnaar Ronny Somers en zijn vrouw Wendy Vierstaete zullen zich de storm, die zondag 10 maart over ons land raasde, nog lang heugen. De stormwind lichtte namelijk de volière in hun tuin op, waardoor alle vogels die er in zaten letterlijk zijn gaan vliegen.

“Het gaat om 25 vogels, voornamelijk kanaries“, licht Ronny ons toe. “Ik ben die onlangs beginnen houden om een nieuwe hobby te hebben nu ik al maanden met een slechte rug thuis zit. De beestjes waren, als aanvulling op de honden, katten, konijnen en andere dieren die je hier in huis vindt, stilaan ook al een deel van de familie geworden.”

Het koppel moet er nog altijd van bekomen dat de wind zo huis kon houden in de volière, die nochtans goed was vastgemaakt. Was dat niet gebeurd, was het ding gewoon weggevlogen.

Nu zijn het de vogeltjes die er in zaten. “Het is meteen ook een financiële kater voor het gezin“, legt Ronny uit. “Zo’n vogeltje kost al gauw 25 euro. Maal 25 geeft dat al een aardig bedrag, niet? En we kunnen alleen hopen dat er toch nog enkele terugkeren.”

Ondertussen kon het koppel zeven vogels recupereren. Daarbij zetten ze alle mogelijke middelen in. Met vogelvoer op de tuinbank en een vangnet hadden ze al een beetje succes.

Toch zou Ronny ze liefst allemaal terugkrijgen. Daarom doet hij graag meteen een oproep. Mensen die ergens een kanarie in het wild zien en eventueel kunnen pakken, mogen meteen opbellen naar 0470 08 65 11. “Hen financieel belonen, kan ik niet”, meent Ronny. “Op mijn eeuwige dank mogen ze echter wel rekenen. Ik hoop dat dit ook al iets betekent.”

(AV/Foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier