Grote opkomst voor infomoment assistentiewoningen De Lork in Zwevezele

Op de foto zien we directeur Wim Velghe die druk in de weer is om iedere aanwezige te voorzien van koffie en taart. © Nele
Redactie KW

Vanaf 1 december kunnen in Zwevezele de nieuwe assistentiewoningen De Lork, palend aan woonzorgcentrum Maria ter Ruste, in gebruik genomen worden. Het infomoment was alvast een voltreffer.

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Maria ter Ruste langs de Pastorijstraat krijgt stilletjes aan zijn vorm. Daarbij bouwt men 14 nieuwe assistentiewoningen die de naam krijgen van De Lork. “Het nieuwbouwproject rond de assistentiewoningen hebben als doel een aangepaste woonvorm aanbieden met een maximum aan zelfstandigheid, privacy en veiligheid”, verduidelijkt directeur Wim Velghe van het woonzorgcentrum.

“Daarnaast ijveren we voor dienstverlening op maat. Als men ouder wordt, ondervindt men ongemakken en problemen. Een opname in het woonzorgcentrum is niet aan de orde en thuisblijven is heel moeilijk en ook niet meer zo veilig. Een assistentiewoning kan de oplossing zijn. De woningen zijn comfortabel ingericht, hebben een centrale ligging met zicht op de Pastorijstraat en kleuterschool De Vlieger. Er wordt met een interventiesysteem gewerkt vanuit het woonzorgcentrum. Hulp is zo nooit ver weg.”

De nieuwe assistentiewoningen zullen vanaf 1 december instapklaar zijn. Tijdens het infomoment kwamen er heel wat mensen af om te luisteren hoe de woningen er zullen uitzien. Iedere aanwezige kreeg een stukje taart met koffie. Door de grote opkomst zal er op donderdag 5 april een extra infomoment plaatsvinden.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier