Grote evacuatieoefening in woonzorgcentrum in Deerlijk

Redactie KW

Met loeiende sirenes reed maandagavond een grote hoeveelheid hulpwagens naar het woon-zorgcentrum H. Familie. Gelukkig was het voor een geplande evacuatieoefening.

In het leegstaande deel van het gebouw speelden figuranten met veel overtuiging hun ‘bewonersrol’. De ene volledig bedlegerig, de andere kon enkel met begeleiding stappen en nog een andere was net terug uit het ziekenhuis en had hoge koorts. De oefening was gericht om bij brand het oordeelkundig evacueren van bewoners op de eerste en tweede verdieping. Hen in veiligheid brengen en hen in een latere fase naar een andere locatie overbrengen.

De brandweerposten van Deerlijk en Anzegem hadden zo’n 80 manschappen ter plaatse. De politiezone zorgde voor de opvolging van de verkeerssituatie in de smalle straten en de diensten van het Rode Kruis zorgden o.a. mee voor slachtofferhulp en opvang van familieleden van de bewoners.

De oefening duurde zowat een uur en de bevindingen zullen door directie en personeel van het WZC en de verschillende diensten geëvalueerd worden.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier