Grootste mobiele reuzenrad van Europa komt naar Ieper

Op foto schepen Katrien Desomer, Chris Bevernage, Jitske Leroy, Peter De Groote, Patrick Vandenbussche en Jan Guillemont. © (Foto EG)
Redactie KW

Ieper baadt van vrijdag 12 oktober drie weekends lang in Halloweensfeer. Halloweendecoratie, griezels, pompoenen en versierde etalages zullen het straatbeeld sieren, maar de blikvanger is ongetwijfeld het grootste mobiele reuzenrad van Europa dat naar de kattenstad komt.

De Halloweenperiode wordt eigenlijk al ingeleid op vrijdag 28 september als het reuzenrad ‘The View’ neerstrijkt in Ieper en er tot 5 november blijft staan. “Dit is het grootste mobiele reuzenrad van Europa met een hoogte van 55 meter en versierd met 52.000 ledlichtjes”, vertelt Chris Bevernage, interim-voorzitter vzw Centrummanagement. “Men kan plaatsnemen in één van de 42 gondels en Ieper vanop die hoogte bewonderen. Het reuzenrad is op weekdagen open van 10 tot 21.30 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 24 uur. Een ritje op het reuzenrad kost 8 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen.”

Halloween

“Op vrijdag 12 oktober om 20.15 uur wordt de Halloweenperiode geopend. Kinderen kunnen in hun beste griezeloutfit naar het openingsevent komen en kans maken op een leuke prijs. Dit zal plaats vinden nabij het reuzenrad op de Grote Markt. Die avond zal men ook kunnen genieten van een spectaculaire vuurshow met het reuzenrad in de hoofdrol. Elke zaterdagnamiddag trakteren griezelige personages iedereen op Halloweensnoepjes. Cortège Macabre en de Kattenpersers jagen elke aanwezige de stuipen op het lijf met hun straatact. Ook heel wat handelaars en horecazaken verlenen hun medewerking en beloven een etalage in een aangepast thema. Er zijn trouwens twee reischeques te winnen. Surf naar de facebookpagina ‘Shop in Ieper’ én like tussen 12 en 31 oktober jouw favoriete etalage en/of horecazaak in de prijzen”, besluit Chris Bevernage.

(EG – Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier