Groen verwerpt plannen voor kunstgrasveld in Ruddervoorde

Redactie KW

Gemeenteraadslid Geert Vercruysse (Groen) verzet zich tegen de plannen voor een kunstgrasveld op het domein Ridefort in Ruddervoorde.

Donderdagavond heeft de Oostkampse gemeenteraad een erfpacht- en gebruikersovereenkomst vastgesteld tussen de gemeente Oostkamp en voetbalclub KDC Ruddervoorde voor de aanleg van een kunstgrasveld op het domein Ridefort in Ruddervoorde. “Door het groeiend aantal leden en een nijpend gebrek aan kwaliteitsvol uitgeruste terreinen die het hele jaar goed bespeelbaar zijn, drong deze maatregel zich op”, verduidelijkte burgemeester Jan de Keyser (CD&V). “De samenwerking met KDC Ruddervoorde is vergelijkbaar met degene die we hebben met KSV Oostkamp. KDC Ruddervoorde verkrijgt door de erfpacht het volle gebruik van de terreinen en gebouwen zodat de club ten volle het voortouw kan nemen om het tweede terrein een kunstgrasveld aan te leggen. Het hoofdterrein blijft in natuurgras. KDC Ruddervoorde neemt het onderhoud van de site op zich en krijgt hiervoor van de gemeente een jaarlijkse toelage van 15.000 euro. Om de aanleg van het kunstgrasveld te financieren zal KDC Ruddervoorde een investeringstoelage krijgen van de gemeente. Deze wordt in een volgende gemeenteraadszitting vastgesteld.”

Raadslid Geert Vercruysse (Groen) stemde tegen de vaststelling van de erfpacht- en gebruikersovereenkomst. “Ik ben geen voorstander van kunstgras”, stelde hij. “We leven in een gemeente waar voldoende ruimte en mogelijkheden zijn om voetbalvelden in natuurgras te realiseren. Natuurgras is aangenamer om op te spelen de onderhoudskost is ongeveer even groot. Maar het grootste probleem voor mij is het plastiek. De kleine zwarte rubberen korrels blijven aan de kledij van de spelers kleven en komen via de afvoer van de wasmachine in zee terecht.”

Schepen van Sport Franky De Jonghe (SP.A) ging niet akkoord. “We hebben niet de ruimte om vier of vijf extra terreinen aan te leggen. Met één kunstgrasveld kunnen we het probleem oplossen. We opteren voor een kunstgrasveld met kurk in plaats van rubberen korrels, dus die zorg is van de baan. Bovendien is de onderhoudskost voor de huidige twee velden meer dan 15.000 euro.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier