Groen licht voor de bouw van een zwembad

Het zwembad zal een façade uit hout krijgen om zo op te gaan in zijn omgeving. © GF
Redactie KW

De plannen voor een nieuw zwembad in Anzegem zijn goedgekeurd door de provinciale omgevingscommissie. Het zwembad wordt een gemeenschappelijke realisatie van Anzegem met Deerlijk.

Het Anzegemse schepencollege heeft een vergunning verleend aan de Gentse watermaatschappij Farys voor de bouw van het gemeenschappelijk zwembad met Deerlijk aan het Ommersheimplein.

Dit deed het op basis van het gunstig advies dat het bestuur heeft ontvangen van de provinciale omgevingscommissie.

Sterk dossier

“Farys had zelf nog nooit meegemaakt dat de administratie zo vlot liep voor een zwembad. We hadden dan ook een heel sterk dossier”, zegt schepen van Sport Jeremi Vaneeckhout. De bouw van het zwembad kan binnen afzienbare tijd starten, de opening van het bad wordt voorzien in 2020.

Het zwembad zal sober aangekleed zijn maar met spelelementen voor de kinderen. Het bad zelf zal een 25-meter bad worden van 10 meter breed met daarnaast nog een ploeterbad voor de kinderen. Er komt ook nog een cafetaria.

De buitenkant van het gebouw zal bekleed worden met hout zodat het zwembad opgaat in zijn omgeving.

De totale kostprijs bedraagt zes miljoen euro waarvan 1,14 miljoen euro subsidies van Sport. Vlaanderen. Het bedrag zal gedeeld worden door de gemeentes Anzegem en Deerlijk.

“Het zou wel symbolisch zijn dat bij de opening de beide burgemeesters en lagere schoolkinderen het zwembad openen door in het water te springen”, blikt schepen van Sport Jeremie Vaneeckhout al vooruit. “Persoonlijk vond ik zwemmen ook de leukste turnlessen.” (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier