Griezelen en sporten op herwerkte Zombietrail in Staden

(Foto JCR)
Redactie KW

Na de eerste succesvolle editie van vorig jaar vindt op zaterdag 27 oktober de tweede editie van de Zombietrail plaats. De opbrengst gaat naar zes goede doelen. De trail wordt overigens geen kopie van de eerste editie. Zowel parcours als inkleding werden volledig herwerkt.

“De Zombietrail is een totaalevenement met één grote doelstelling”, vertelt woordvoerder Wouter Van Vooren. “We willen mensen samenbrengen ongeacht hun afkomst, rang of stand, handicap of eender welke beperking. Niet alleen geoefende lopers, maar ook wandelaars, mensen met een beperking en gezinnen starten samen aan een tocht van 3,5 of 7.5 kilometer langs Stadense wegen. Onderweg doorkruisen de deelnemers verschillende ‘zombiezones’, elk in een ander Halloweenthema.”

Medewerking

“Voor de uitwerking van die zones kunnen we rekenen op de medewerking van de Chirojongens en -meisjes, het creatief collectief De Wonderneming, toneelvereniging ‘t Stoans Stiksje, verschillende basisscholen uit Groot-Staden en hun ouderverenigingen, de badmintonclub, een delegatie brandweermannen, verkeersveiligheidsorganisatie Drive Up Safety, verschillende families en talloze andere vrijwilligers.”

“Dit jaar mikken we op 2000 deelnemers uit alle hoeken van de provincie en ver daar buiten”

“Het kortere parcours van 3,5 kilometer is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens”, gaat Wouter verder. “Het lange parcours is met zijn onverharde wegen een stuk avontuurlijker. De tocht start met een spetterend spektakel. Onderweg zorgen straattheater, klank- en lichteffecten en de vele zombies voor de sfeerelementen. De editie 2018 wordt overigens absoluut geen kopie van de editie 2017. We zijn immers al maanden bezig met de volledige herwerking van zowel parcours als inkleding. Na de trail kan er nog nagepraat worden in onze gezellige bar. Die is bij deze editie volledig ingekleed in het thema ‘Pirates of the Carribean’. Je kan er ook genieten van een ‘Zombiertje’. De uitbating van de bar is in handen van de Chirojongens en -meisjes. De opbrengst van de bar gaat dan ook naar beide jeugdverenigingen.”

Zes goede doelen

“Onze eerste Zombietrail mocht vorig jaar 1.324 deelnemers verwelkomen”, weet Wouter. “Dit jaar mikken we op 2000 deelnemers uit alle hoeken van de provincie en ver daar buiten. De opbrengst van deze editie gaat naar zes goede doelen: de Pamperbank Staden, Open Kijk op de Vijfwegen, het G-sportteam van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Staden, de Stadense Chirojongens, de Stadense Chiromeisjes en Jochimee, de vzw die de gebouwen van beide Stadense Chiro’s beheert. Aan de trail is ook een ‘Halloweenpompoenwedstrijd’ verbonden. In april verdeelden we 750 pompoenpitten via de verschillende Stadens scholen. Het is de bedoeling om de daarmee gekweekte pompoenen om te toveren tot creatieve werkstukjes. De ‘Halloweenpompoenen’ worden straks opnieuw ingezameld via de deelnemende scholen, maar ze kunnen ook op zaterdag 27 oktober tussen 8 en 10 uur naar Het SWOK gebracht worden. De klas die de mooiste foto met pompoen bezorgt, krijgt een leuke verrassing. De deelnemers aan de Zombietrail zullen de winnende foto kiezen.”

Extra handen

De tweede editie van de Zombietrail vindt op zaterdag 27 oktober plaats. Deelnemers kunnen zich vanaf 17 uur aanmelden in sporthal ‘De Wankaarde’ in de Ooststraat 4. De start vindt om 18.30 uur bij de invallende duisternis plaats. Deelnemen kost 7 euro. Er kan van 1 september tot en met 22 oktober ingeschreven worden via de website www.zombietrail.be. De Zombietrail kan overigens nog extra helpende handen gebruiken voor de opbouw en afbraak van het parcours, de inkleding van de zaal en de praktische organisatie van het evenement.

(Carl Bruneel)

Vrijwilligers kunnen zich melden via info@zombietrail.be of via 0499 64 07 06.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier