Greenyard Frozen in Westrozebeke verwelkomt koning Filip

Redactie KW

Met veel interesse heeft koning Filip Greenyard Frozen in Westrozebeke verkend. Met het bezoek wordt het belang van technisch onderwijs extra in de verf gezet.

Greenyard Frozen Belgium is een van dé specialisten in de sector van de verse diepvriesgroenten. Koning Filip maakte er kennis met de verschillende onderdelen van het productieproces én ontmoette ook twee stagiairs van het VTI Roeselare. Zij werken bij Greenyard een hoogtechnologisch frequentiebord uit dat straks binnen het bedrijf intensief gebruikt zal worden. Met het frequentiebord kunnen alle motoren van de machines op elkaar afgestemd worden.

“Een serieuze toegevoegde waarde”, vindt ook general manager Jan Ingelbeen. “We kunnen het belang van degelijk technisch onderwijs niet genoeg in de verf zetten. Twee weken geleden kwam Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits nog bij ons langs en nu vereert de koning ons met een bezoek. Dat bewijst dat de overheid onze vraag naar goed geschoold technisch personeel ondersteunt.

Koning Filip in gesprek met stagiairs Kenneth Crabbe (rechts), Jelle Garsbeke en technical manager Filip Delputte.
Koning Filip in gesprek met stagiairs Kenneth Crabbe (rechts), Jelle Garsbeke en technical manager Filip Delputte.© JOKE COUVREUR

Ietwat nerveus

Koning Filip voerde een kort gesprek met stagiairs Jelle Garsbeke (18) en Kenneth Crabbe (18). “We zijn in de eerste plaats trots dat we dit frequentiebord hier kunnen realiseren”, aldus Jelle, die het zevende jaar elektrische installaties volgt. Kenneth knikt. “Zo verhogen we de efficiëntie van Greenyard en zal de productie gegarandeerd blijven.”

Dat koning Filip interesse toont in hun project, is voor beide scholieren een grote eer. “En een motivatie om een mooie carrières uit te bouwen”, benadrukt Jelle. “Ik was best wel wat nerveus om met onze koning te praten, maar hij was oprecht geïnteresseerd. Dat doet deugd. Met zijn zegen zullen we nu zeker geslaagd zijn”, knipoogt Jelle nog.

Greenyard Frozen in Westrozebeke verwelkomt koning Filip

Greenyard Frozen Belgium stelt momenteel 375 mensen te werk, waarvan er 140 een technische achtergrond hebben. “We vinden het belangrijk om naast de investeringen in machines, ook te blijven investeren in onze werknemers, zeker in onze huidige krappe arbeidsmarkt”, stelt Jan Ingelbeen. “Tegelijk zien we onze stagiairs als ambassadeurs van onze bedrijf. Zij zullen op school Greenyard promoten en starten hier vaak hun loopbaan.”

Momenteel heeft Greenyard een vijftiental technische vacatures open staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier