Grafzerken zakken weg in Ingelmunster, het is gissen naar de oorzaak

19/01/18 om 09:30 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 11:21

Op de gemeentelijke begraafplaats zijn 23 monumentale graven beschermd. Op een andere plaats zakken enkele graven weg. De oorzaken kunnen divers zijn.

Van de 23 beschermde monumentale graven die langs de oprijlaan vanuit de Schoolstraat liggen, zijn er al drie grondig gerestaureerd, waaronder het graf van de familie Schotte-Callens. Dit graf beschikt over een heel speciale grafzerk. Het beeld van de treurende vrouw is het werk van de Amerikaanse beeldhouwster Kühne Beveridge, afkomstig uit Boston en samen met Camille Claudel leerlinge van Auguste Rodin. Daarna verhuisde ze naar Berlijn en keerde terug naar Boston, waar ze in de psychiatrie terecht kwam en enkel nog beelden van vampieren maakte. In 1917 stierf ze. Hoe deze grote naam uit de Amerikaanse beeldhouwkunst in Ingelmunster op een grafzerk van de familie Robert Schotte terecht kwam, is een vraag die niemand - zelfs de huidige familie Schotte - kan beantwoorden. Robe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!