Graag geziene Kortrijkzaan Bjorn Delaire overleden

12/03/18 om 08:42 - Bijgewerkt om 20:38

Afgelopen weekend is de 38-jarige Bjorn Delaire overleden. De dertiger maakte vorig jaar furore als de man die in honderd zwembaden zwom.

Graag geziene Kortrijkzaan Bjorn Delaire overleden

Bjorn Delaire dook vorig jaar nog op in onze interviewreeks De Leiegesprekken; © KDS

Bjorn Delaire was een immens graag geziene gast. Zijn levenslust en aanstekelijke glimlach maakten hem uniek. Evident was die levenslust allerminst. Vijf jaar geleden raakte hij immers betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Sindsdien is hij vanaf zijn middel verlamd.

Afgelopen zomer bewees hij nogmaals dat hij zich ondanks alles niet liet beperken. Honderd dagen lang ging hij op bezoek bij mensen met een zwembad in hun tuin. Het zwemmen zelf deed hij puur op armkracht. Het hele verhaal werd in een kalender gegoten die werd verkocht in het kader van De Warmste Week.

In juni vorig jaar vroeger Bjorns mama Trees al een plaatje aan in de emotionele rubriek van Iedereen Beroemd. Daarin getuigde hij over zijn ongeval, de fysieke en mentale strijd en de steun van zijn vrienden en familie.

Plaatje van supermoeke

Bjorn kreeg een prachtig plaatje van zijn supermoeke om hem te steunen.

Geplaatst door Iedereen beroemd op maandag 12 juni 2017

Maandagochtend vroeg raakte het nieuws bekend dat de 38-jarige Bjorn overleden is. Honderden mensen betuigden al hun steun op zijn Facebookprofiel.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!