Gouden Ring Show viert jubileumeditie in Expo Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Dit weekend vindt de 25ste editie van de Gouden Ring Show in Expo Roeselare plaats. Daarbij mochten ze opnieuw duizenden toeschouwers verwelkomen. Die vergaapten zich aan duizenden siervogels.

De eerste editie van de Gouden Ring Show vond in 1993 in Ieper plaats. “Dat was toen een uniek gebeuren in België”, vertelt Dirk Dumon. “De tentoonstelling kende een groeiend succes en in 2001 kregen we voor het eerst vinken en roofvogels op de show. In 2002 mochten we zelfs het wereldkampioenschap organiseren. Na de editie van 2005 moesten we een nieuw onderkomen zoeken, want de Westhoek Expo in Ieper werd verkocht. Sinds 2006 konden we in Expo Roeselare terecht, waar de beurs nog steeds plaatsvindt.”

Zo is het evenement uitgegroeid tot de derde grootste tentoonstelling wereldwijd in zijn genre. “We hadden dit weekend meer dan 300 kwekers, goed voor ongeveer 7.000 vogels. De bezoekers kregen een grote diversiteit van vogels te zien. Daarnaast heb je ieder jaar meer en meer buitenlandse firma’s die de weg vinden naar de Gouden Ring Show en hun producten presenteren. Zoveel zelfs dat we dit jaar standhouders moesten weigeren.”

Geïnteresseerden kunnen nog tot 17 uur vanavond in Expo Roeselare terecht.

In totaal stonden er dit weekend 190 vrijwilligers paraat om alles in goede banen te leiden.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier