Gouden jubileum voor Osida en Rafaël uit Waregem

Osida en Rafaël vieren hun gouden huwelijksjubileum. © MVD
Redactie KW

Zaterdag werden Rafaël Demulder en Osida Dhaenens, die aan de Boeversstraat op de Biest wonen, door het schepencollege en de gemeenteraad op het aperitief uitgenodigd in het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksjubileum.

Rafaël en Osida liepen elkaar voor het eerst tegen het lijf in de fotostudio: Osida had pasfoto’s nodig en ontmoette daar Rafaël voor het eerst. Ze kwamen elkaar regelmatig tegen bij vinkenzettingen.

Ze trouwden op donderdag 28 maart 1968. Rafaël Demulder is een rasechte Waregemnaar. Hij werd er geboren op 7 oktober 1939 en liep er ook school. Vanaf zijn 14 jaar tot aan zijn 28ste werkte Rafaël in de metaalsector bij de firma Vancraeyenest. Daarna was hij tot aan zijn pensioen werkzaam bij de firma Sobinco van Remi Van Parys in Zulte. Zijn vroegere hobby’s waren de vinkensport, wielertoerisme en fotografie en later het zwemmen. Nu werkt hij graag in de tuin en kookt hij graag. Hij is lid van de Biesttrappers. Hij kreeg medailles voor de verschillende dienstjaren als metaalarbeider.

Ereteken

Osida Dhaenens werd geboren op 10 april 1947 in Waregem. Vanaf haar vijftiende werkte Osida bij textielfirma Vervaecke in Nieuwenhove. Ze was er negen jaar werkzaam als bobijnmaakster en opzetster. Daarna werkte Osida bij de firma Bekaert Textiles in Waregem tot aan haar pensioen. Alle taken die in een weverij aan bod komen, heeft Osida gedaan zoals spoelen maken, bobijnen opzetten en stukken controleren. Haar vroegere hobby’s waren joggen, fietsen en de vinkensport. Nu houdt ze het bij wandelen. Zij was lid van de joggingclub Waregem en de wandelclub de Mirakelstappers. Nu is ze lid van de wandelclub de Natuurvrienden in Deinze. Ze kreeg een ereteken van 25 dienstjaren als textielarbeidster bij de firma Bekaert. Daarnaast stond Osida in voor de zorg van haar huishouden. In het huwelijk van Rafaël en Osida werd één dochter Danna geboren, die hen kleindochter Camille schonk. (YVW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier