Goud voor Iepers paar Gaston Truwant en Anny Verheye

Gaston en Anny hebben twee kinderen en zes kleinkinderen. (Foto EG)
Redactie KW

Onlangs vierden Gaston Truwant en Anny Verheye uit de Brugseweg hun gouden huwelijksfeest. Zij stapten in het huwelijksbootje in het Ieperse stadhuis op 3 februari 1968.

Gaston en Anny zijn allebei rasechte Ieperlingen. Gaston zag het levenslicht op 21 september 1947 en had nog een broer en twee zussen. Jacqueline werd geboren op 28 juni 1946 als enige dochter in het gezin van Daniël Verheye. Gaston volgde middelbaar onderwijs in het Ieperse VTI richting elektriciteit. Anny liep middelbare school in het Atheneum afdeling economie.

Ieperse politie

Na zijn studies in de vakschool kon Gaston zijn actieve loopbaan starten bij de RTT. “Bij de toenmalige RTT, nu Proximus, had men technische mensen nodig”, vertelt hij. “Ik was er elektricien en specialist van televerbindingen. Uiteindelijk zou ik er tien jaar werken. Ik heb ook mijn militaire dienstplicht moeten vervullen in Duitsland, voor twaalf maanden: eerst in Siegen en dan in Ossendorf. In 1978 begon ik bij de Ieperse politie. Ik werd er inspecteur ging met pensioen in 2005. Tijdens mijn carrière heb ik de politie enorm zien evolueren. Toen wij jong waren kon je ongestoord uitgaan in de stad, er waren heel wat danscafés, zoals de Lido, de Slachter, ‘t Eilandje, Les Halles en ook vier cinema’s. Ik heb Anny leren kennen in de danszaal van Les Halles.”

“Er is altijd wel iets te doen met de kinderen en kleinkinderen”

Na het middelbaar ging Anny tien jaar werken als bediende en bleef daarna thuis om voor de kinderen te zorgen. “Toen wij huwden namen wij onze intrek in het ouderlijke huis langs de Brugseweg waar wij nu nog steeds wonen. Mijn moeder Bertha Baert is ondertussen 93. Zij was gehuwd met Daniël Verheye, de broer van Staf Verheye, een bekend persoon in onze stad.”

Genieten van pensioen

Gaston en Anny genieten ondertussen van hun pensioen. “Er is altijd wel iets te doen met de kinderen en kleinkinderen. Wij wandelen graag, met de computer werken, televisie kijken en vroeger gingen wij af en toe eens op reis.” Zij hebben een zoon en een dochter. Dochter Patricia (49) en zoon Dirk (42) en partner Birgit. Zij hebben zes kleinkinderen: Andreas, Elias, Jayson, Maxime, Zita en Elle.

(GR)